Marceline Keirsbulck was een degelijke mamma Lucia in de concertante versie van de Cavalleria Rusticana door het Symfonisch Jeugdorkest Londerzeel o.l.v. Peter Himpe in het Gentse ICC op 26/10/91.

Marceline Keirsbulck studeerde aan het Kon. Muziekconservatorium te Gent en behaalde er de eerste prijzen voor Lyrische Kunst en het Hoger diploma voor Zang. Zij studeerde verder bij Prof.McDermot in New-York en Prof.Delorco in Düsseldorf. Zij was vast verbonden aan de Kon.Opera te Gent en aan de Opera voor Vlaanderen. Zo was ze Gravin Malachowski in “Der Betterstudent” in de O.V.V. op 13/6/1986. Op haar repertoire vindt men verder nog rollen als Azucena in ‘Il Trovatore’, La Cieca in ‘La Gioconda’, Czipra in ‘Der Zigeunerbaron’, Amneris in Aida, Charlotte in “Werther” en Dalila in “Samson et Dalila”. Zij werkte samen met o.a. Rita Gorr, Rudolf Schock, Martha Mödl, Gianpaolo Gennaro en Tito Gobbi. Haar mailadres is Haeck-Keirsbulck, dus ik vraag me af of ze soms getrouwd zou zijn met Antoon Haeck?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.