55 jaar geleden werd de Naamse jazzpianiste Nathalie Loriers geboren. Let op: onderstaand artikel is geschreven vóór het jaar 2000. Ondertussen kan Nathalie nog meerdere malen in Gent zijn geweest (ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit zo is).

Driemaal was Nathalie Loriers aan de beurt in Jazz in het Park en nog hebben de Gentenaars niet genoeg van haar gekregen. Nadien was ze immers te gast in de Hotsy Totsy, deze keer samen met bassist Sal La Rocca en drummer Hans Van Oosterhout. Men kan dus wel spreken van een regelrechte liefde tussen Gent en de pianiste uit Namen. Dat ze niet enkel een band heeft met het Gentse publiek, maar ook met Gentse muzikanten, bewijst ze op haar tweede CD “Dance or die” (1993) waarop ze werd bijgestaan door saxofonist Jeroen Van Herzeele. Ondertussen zijn ook nog “Walking through walls, walking along walls” (1995) en “Silent spring” (1999) verschenen, waarop ze telkens uitsluitend in trio werkt. Volledigheidshalve vermelden we nog haar debuut-cd “Nymphéas” uit 1991, amper een jaar nadat ze haar Eerste Prijs behaalde aan het Brusselse conservatorium. In 1999 won ze de “Django d’Or” won en later zelfs de “Euro Django”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.