Nultijd is de vertaling van het boek van de Duitse schrijfster Juli Zeh. Het verhaal speelt zich af op een Canarisch eiland (vermoedelijk Lanzarote) en gaat over duikleraar Sven (een Duitser) en zijn klanten Theo en Jola, een Duits koppel. Theo is de schrijver van één roman, Jola is actrice in een populaire Duitse soapserie en hoopt een rol te krijgen in een speelfilm over een duikster. Het wordt vlug duidelijk dat er ernstige spanningen zijn in het koppel en dat Jola flirt met Sven. Maar Jola blijkt heel manipulatief en Sven raakt aldus betrokken bij een gevaarlijk spel dat de partners met elkaar spelen. Een spel dat uiteindelijk ook tot een moordpoging leidt…

Een spannende psychologische roman, met de setting van een vakantie-eiland en de wereld van het duiken. Heel vlot leesbaar geschreven. Geen literatuur met grote L maar toch heel goede vakantielectuur.

Fons Mariën, 16/07/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.