Vijf jaar geleden vernam ik in mijn krant het heengaan van Paul Vlaeminck, in zijn hoogdagen directeur van de dienst Culturele Animatie en Feestelijkheden in Gent. Alleen… de heer Vlaeminck (die ikzelf niet persoonlijk heb gekend) was toen al meer dan veertien dagen overleden. Een mogelijke reden dat het zo lang heeft geduurd vooraleer hij de krant heeft gehaald, zou kunnen zijn dat hij is overleden op Guadeloupe, maar dat heb ik dan wel op het internet moeten vernemen, want dat staat ook niet in het artikeltje van JCD (Jan Claeys, vermoed ik).

Wat ik wél terugvind in het “in memoriam” is dat Paul Vlaeminck de organisator was van de eerste Spektakelbeurs op het Sint-Pietersplein. “Hij haalde ook grote artiesten als Demis Roussos naar de stad,” staat er verder. En nog: “De Gentse Feesten groeiden aanzienlijk tijdens zijn periode, en hij introduceerde het Sint-Baafsplein als extra locatie. Vlaeminck was de man die Gent een belleman schonk, in de persoon van Julien Pauwels.” Helaas worden bij al die feiten dus geen data (of op z’n minst toch een jaartal) vermeld. In het geval van een wielrenner zou ik de noeste opzoekers weer aan het werk zetten, maar ik vrees dat ik het hier zelf zal moeten doen, maar eenvoudig gaat het niet zijn om dat allemaal terug te vinden.
Op mijn eigen blog komt Paul Vlaeminck slechts één keer voor, met name door het feit dat hij een voorwerp van spot is in “Avenue Claus“, de satire van Guido Lauwaert.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.