Vandaag is het al dertig jaar geleden dat Conor Clapton is gestorven.

Conor is het zoontje van Eric Clapton dat op vierjarige leeftijd uit het raam van een appartement op de 53ste verdieping in New York viel. Conor verbleef op dat moment bij zijn moeder, de Italiaanse actrice Lori Del Santo, alhoewel Clapton zelf ook in New York was in die tijd (het koppel was niet gehuwd en woonde ook niet samen). Het was een ruitenwasser die het raam had laten openstaan. Een dag eerder had Conor zijn eerste briefje geschreven aan zijn papa met daarin enkel de woorden “I love you” en dat verzonden via de post. Ofwel werkt de post heel traag in de VS, ofwel moet de correspondentie van Clapton door tal van handen passeren, maar feit is dat het briefje pas na de begrafenis van Conor is gearriveerd. Clapton schreef ter gelegenheid daarvan “Tears in heaven”, wat over het algemeen als de ultieme tearjerker wordt beschouwd, al hou ikzelf veel meer van “Drowning in a river of tears”, hoewel dit wellicht niets met het tragische voorval heeft te maken.

Ronny De Schepper

4 gedachtes over “Conor Clapton (1986-1991)

 1. “Wonderful tonight”. Mocht er een Nobelprijs voor muziek bestaan, dan zou Clapton alleen al hiervoor moeten gelauwerd worden.
  Ik kan het niet horen zonder weemoedig aan een lief uit een vroeger leven te denken.
  Allez, waar is die CD?
  Groeten,
  Jan

  Geliked door 1 persoon

  1. Allez, nobelprijs voor muziek? niet overdrijven hé. Ingegeven door nostalgie en weemoed. c-Dan komen er zoveel meer voor in aanmerking naargelang iemands’ smaak en stemming. En laatste cd versie waar dit op staat is Slowhand en dateert van:2008 CD Universal Distribution 90755

   Geliked door 1 persoon

 2. Ronny, je background-geschiedenis slaat mij met verstomming. Ik vind dit zeer interessant allemaal, daarom ook dat ik de boekjes van Leo Blokhuis koop (rechterhand van Matthijs van Nieuwkerke in zijn eindejaarspopshows), die ook in dat vijvertje vist. Die man bezit onnoemelijk veel popmateriaal, waarmee hij die shows al ettelijke jaren opluistert.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik heb het met Clapton altijd wat moeilijk gehad, zeker wanneer ik hem vergelijk met de andere 2 van de heilige drievuldigheid die uit de Yardbirds voortkwam.
  Ik kocht zeer recent zijn autobiografie uit 2007.
  Misschien iets of wat teleurstellend indien je echt op zoek bent naar muzikale background van Clapton, maar voor de rest een aan de ribben plakkend boek over het leven van de man. Een levensgeschiedenis die je voor geen geld zelf zou willen beleven. Ronny beschrijft een stukje van Clapton’s jeugd. De jaren tussen zijn 20 en 45 zijn echter een en al puinhoop. Layla mag dan een pracht van een nummer zijn, het verhaal van het leven met Patty Boyd (Layla) was een ramp. Het is pas nu in de herfst van zijn leven dat hij blijkbaar geluk heeft gevonden met de zeer jonge Melia, waar hij mee trouwde, en de drie kinderen die hij bij haar heeft.
  Al bij al een aanrader, en een therapeutisch boek voor wie net als hem niet alleen aan de drugs zat, maar de helft van zijn leven als alcoholieker doorbracht. Clapton volgt nog steeds het 12 Step plan, en bouwde zijn eigen afkickcentrum, waarvoor hij jaarlijks een gitaarfestival organiseert. Waarvoor hij zelfs zijn collectie gitaren verkocht, waaronder enkele pronkstukken uit zijn Yardbirds/Mayall periode.
  Tevens begrijpelijk waarom zijn beste solo materiaal inderdaad ook van na 90 dateert.
  Drowning in a river of tears… uit Pilgrim, inderdaad stukken knapper dan al de andere soortgelijke dingen die hij heeft gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.