Sommigen zullen zich de Amerikaanse sopraan Mary Mills (foto YouTube) misschien nog herinneren als Mimi in “La Bohème” in de Vlaamse Opera (1993-94). Op oudejaarsavond 1994 zou zij de vedette van het traditionele Mozart- en Strauss-programma van deze instelling moeten geweest zijn, deze keer geleid door de Oostenrijkse dirigent Peter Schrottner. Maar Mary was ziek en pas op het laatste nippertje werd een vervangster gevonden voor het Strauss-aandeel, nl. Maria Russo van de Weense Volksoper. Op nieuwjaarsdag werd in Antwerpen Sumi Jo, die op oudejaarsavond te gast was bij het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, overgenomen, die dan weer enkel de Mozart-aria’s voor haar rekening nam.

Eigenlijk moest men dus beide concerten bijwonen, in plaats van te genieten van Mary Mills, die afkomstig is uit Dallas. Als kind hield ze niet van opera, maar ze speelde wel piano en viool. Pas toen op 15-jarige leeftijd haar stem zich vormde, kreeg ze interesse voor opera, ook al omdat haar broer deel uitmaakte van een koor, waarmee hij door Europa kon reizen. Dat wilde ze ook wel en daarom sloot ze ook aan. Nadat ze daar een paar solopartijen toegeschoven kreeg, debuteerde ze in de operastudio van Houston als Barbarina in “Le Nozze di Figaro”. Nadien volgde ze de operastudio in San Francisco, waarna ze meteen freelance ging. En zo kwam ze dus in Gent terecht.

Referentie
Ronny De Schepper, Oudejaar vieren in de opera met Mary Mills, Het Laatste Nieuws 30 december 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.