Maximiliano Richeze (foto’s Erik Westerlinck) heeft, nadat hij reeds Argentijns kampioen op de weg was geworden, nu ook goud veroverd in de wegwedstrijd op de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima. De 36-jarige snelle man van Deceuninck-Quick.Step haalde het in de straten van de Peruaanse hoofdstad na 177 km in een sprint voor de Mexicaan Ignacio de Jesus Prado en de Colombiaan Bryan Gomez. Net zoals Europees kampioen Viviani verlaat Richeze Deceuninck-Quick Step en rijdt de volgende twee seizoenen voor UAE Emirates, waar hij opnieuw de sprint zal aantrekken voor Fernando Gaviria.

Maximiliano Ariel Richeze Araquistain (Buenos Aires, 7 maart 1983) is een Argentijns wielrenner die anno 2019 rijdt voor Deceuninck-Quickstep. Zijn drie broers, Roberto, Mauro en Adrián, zijn ook wielrenner.
Hij deed meerdere keren mee aan de Ronde van Italië, waarin hij twee ritten won. Aanvankelijk werd hij in deze ritten tweede, maar winnaar Alessandro Petacchi werd uit de uitslag geschrapt nadat hij in 2007 was betrapt op het gebruik van salbutamol. Vlak voor de Ronde van Italië van 2008 testte hijzelf, na zijn ritzege in de Ronde van de Sarthe, ook positief op het gebruik van anabole steroïden. Hierdoor werd hij door zijn ploeg CSF Group Navigare op het laatste moment van de deelnemerslijst van de Giro gehaald. Op 13 augustus 2008 werd hij door de Argentijnse wielerbond vrijgesproken. Dit tegen de zin van de UCI, die in beroep ging bij het Hof van Arbitrage voor Sport in Lausanne. Het hof gaf hem uiteindelijk begin februari 2009 een schorsing van twee jaar, die duurde tot 9 mei 2010.
Zijn eerste wedstrijd na de schorsing was de Ronde van San Juan. De wielerploeg waarvoor hij in het seizoen 2011 uitkwam na zijn schorsing was de Italiaans-Japanse ploeg D’Angelo & Antenucci-Nippo. Vanaf 2013 reed hij voor Lampre-Merida. Door de overstap naar dit team kon hij weer uitkomen in de belangrijke wedstrijden. Zo werd hij in 2014 de tweede Argentijn, na Juan José Haedo, die deelnam aan de Ronde van Frankrijk. Na de vijfde rit hield hij het voor gezien, na diverse keren gevallen te zijn en laatste te staan in het algemeen klassement. In 2016 vertrok hij naar Etixx-Quick Step, dat in 2017 verder ging als Quick-Step Floors. Hij werd er een belangrijk element in de sprinttrein (vooral voor Fernando Gaviria).
Op die manier haalde men in 2018 de zeventigste overwinning van het jaar voor Patrick Lefevere binnen. Spurtbom Fernando Gaviria had het moeten doen in de eerste rit in Turkije, maar de Colombiaan brak in de finale zijn sleutelbeen. Quick-Step liet dit voorval de spurtvoorbereiding niet verstoren en loodste de Argentijn Maximiliano Richeze dan maar naar winst. (Wikipedia)

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.