“The taming of the shrew”

De misogynie van Shakespeare komt het best tot uiting in zijn “Taming of the shrew”. Katharina is de oudste dochter van Baptista, een rijke man uit Padua. Ze is een dame die een ontembare feeks wordt genoemd. Haar lieftallige zuster Bianca ligt heel wat beter in de huwelijksmarkt, maar Baptista wil toch eerst Katharina getrouwd zien. Dan verschijnt er een heer die zich niet laat afschrikken door Katharina’s reputatie. Als hij hoort dat Katharina knap en rijk is, besluit hij met haar te trouwen en van haar een volgzame vrouw te maken. De bekendste verfilming is ongetwijfeld die met Elizabeth Taylor en Richard Burton, die hun eigen stormachtige liefdesleven in de respectievelijke rollen doortrokken. Op de scène vergeten we hier ook alweer niet “onze” Dirk Tanghe die met deze enscenering definitief de stap van amateurtoneel (Rembert Torhout) naar het beroepstheater (Malpertuis) maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.