Inspector George Gently

03 george gentlyGisteren voor het eerst naar een aflevering van alweer een (voor mij) nieuwe Britse politieserie “Inspector George Gently” gekeken. Volgens Humo is het een “gestileerde, warme retrodetectivereeks uit 2008, maar gesitueerd in de jaren zestig (oldtimers, maatpakken en natuurlijk de onnavolgbare sixtiesmuziek), met geloofwaardige en messcherpe dialogen”. Dit laatste was alleszins het geval in deze aflevering, waarvan ik veronderstelde dat het de pilootaflevering was, omdat de verhouding tussen het gebruikelijke detectiveduo (Martin Shaw als de oudere, bezadigde George Gently en Lee Ingleby als het wat onbesuisde, jong “wonderknaapje” dat luistert naar de naam John Bacchus) moest nog uitgeklaard worden. Op het internet heb ik gevonden dat het echter niét de pilootfilm betrof (die heet gewoon “George Gently” en is uit 2007) maar wel de eerste aflevering van de serie. De aflevering heette “The burning man” en ging voornamelijk over de I.R.A. en de rol van de Britse geheime dienst in de wapentrafiek naar Noord-Ierland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s