In de Retorica ging de schoolreis richting Gent (ik was meteen verkocht, moet ik zeggen, ik heb nog meer dia’s die het bewijzen: kijk maar naar mijn album “1969” op Facebook) en één van de doelwitten was de drukkerij van Het Volk, die toen nog op de Poel was gevestigd. Later zou ze verhuizen naar de Forelstraat in Heirnis (je weet wel, die wijk waar alle straten de naam van een vis dragen), maar enkele maanden na de overname door Het Nieuwsblad ging de drukkerij ook daar dicht. Nu rijden onze beroepsrenners als openingswedstrijd zelfs niet meer de “Omloop Het Volk”, maar de “Omloop Het Nieuwsblad”. En zo komt het dat ik toch met enige nostalgie op deze episode van de geschiedenis terugkijk.

V.l.n.r. Armand Smet, Guido Hullebroeck, Edwin Thoen, Marc De Rop en Stefaan Vandekeybus op de Sint-Michielsbrug.
Onze klas steekt de brug over van de Graslei naar de Korenlei. Op de voorgrond Guido Hullebroeck. Achter hem Marc Joos en Patrick Van Poucke.
Ikzelf in het Jan Breydelstraatje, vóór de Oude Vismijn. In het restaurant links zullen we jaren later elk jaar tijdens de Gentse Feesten de beste waterzooi eten die in Gent te krijgen is! (foto vermoedelijk genomen door Guido Hullebroeck)

Ronny De Schepper

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.