Vijf jaar geleden verliet Mikel Nieve Team Sky voor Mitchelton-Scott, de opvolger van Orica-Greenedge. Zo kwam hij in de Giro al meteen tegenover zijn vroegere kopman Chris Froome te staan, deze keer in dienst van een andere Brit, Simon Yates. Twee weken en een half zag het ernaar uit dat Yates het zou halen, maar op de Monte Finestra kreeg hij een verschrikkelijke inzinking, waardoor hij verdween uit de voorste regionen van het klassement. Het voordeel voor Nieve was dat hij daardoor een vrijgeleide kreeg van de ploeg voor de laatste bergrit en hij maakte daar dankbaar gebruik van door de rit meteen dan maar op zijn naam te schrijven.

Mikel Nieve Iturralde (Leitza, 26 mei 1984) is een Spaans wielrenner die anno 2017 rijdt voor Team Sky. Daarvoor reed hij vijf jaar voor Euskaltel-Euskadi.
In de beginperiode bij Euskaltel-Euskadi leidde Nieve een bescheiden bestaan als wielrenner. In eerste instantie zou zijn contract na 2010 dan ook niet worden verlengd. Echter, in de Ronde van Spanje van 2010 presteerde hij boven verwachting goed. Hij behaalde een mooie ritzege in de zestiende etappe, een bergetappe. Bovendien eindigde hij als tiende in het eindklassement. Deze prestatie leverde hem alsnog een contractverlenging op. In de Ronde van Italië van 2011 won hij de vijftiende etappe, eveneens een bergetappe. In de Ronde van Italië 2016 won hij nogmaals een etappe, de dertiende etappe. Hij won dat jaar ook de blauwe trui van het bergklassement.
In 2017 speelde Nieve zowel in de Tour (foto Erik Westerlinck) als in de Vuelta een belangrijke rol voor het behalen van de eindzege door zijn kopman Chris Froome. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.