De Duitse bariton Michael Volle (foto YouTube) begint de aria van de factotum uit “de barbier” van in de coulissen van the Cardiff Singer of the World 1993. Hij heeft dus net als Tito Beltran gevoel voor theater én het talent ervoor. Maar het lijkt wel alsof hij zijn pinhelm is vergeten opzetten. Met een paar hoge en lage toegevoegde “figaro’s” is hij misschien een beetje “overdoing it”. “Storchenbotschaft” van Hugo Wolf is krijgt dezelfde behandeling, maar het ligt hem zeer goed.

German baritone Michael Volle made his Royal Opera debut in 1997 as Herald (Lohengrin), and has since sung Count Almaviva (Le nozze di Figaro), Jokanaan (Salome), Dr Schön/Jack the Ripper (Lulu), Kurwenal (Tristan und Isolde), Amonasro (Aida), Scarpia (Tosca) and Guy de Montfort (Les Vêpres siciliennes). He returned in the 2017/18 Season to sing Montfort and Jokanaan.

Volle was born in 1960 and grew up in southern Germany. He trained with Josef Metternich and with Rudolf Piernay. From 1999 to 2007 he was a member of Zürich Opera, singing such roles as Eugene Onegin and Beckmesser (Die Meistersinger von Nürnberg). In 2007 he joined Bavarian State Opera, where his roles have included Wolfram von Eschinbach (Tannhäuser), Kurwenal, Amfortas (Parsifal), Amonasro and Wozzeck. Engagements elsewhere include Mandryka (Arabella), Hans Sachs (Die Meistersinger von Nürnberg) and the Dutchman (Der fliegende Holländer) for the Metropolitan Opera, New York, Hans Sachs and Don Alfonso (Così fan tutte) for Salzburg Festival, Mandryka for Paris Opéra, the Dutchman and Dr Schön/Jack for Berlin State Opera, Wotan (Das Rheingold) for La Scala, Milan, and Hans Sachs for Bayreuth Festival. (Royal Opera House)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.