De Amerikaanse sopraan (°1960) Anelisa Winberg (foto YouTube) drong in 1988 door tot de halve finale van de Elisabethwedstrijd. Daarin zong ze een behoorlijke, maar tamelijk krampachtige “Bel di vedremo” en een nogal trage “Leise Leise” uit “Der Freischutz” (al kan dat natuurlijk ook de schuld van dirigent Sylvain Cambreling geweest zijn), waarbij het aan het slot helemaal mis ging. Haar Duits had een “Pilzenkopf”, zijzelf echter een “Kopfchen” dat menig operaliefhebber zal verblijden. Où sont les Biancas Castafiori d’antan? Van Rossum, de componist van het opgedragen werk, vond haar uitvoering wel de beste.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.