Le Maître de musique is een Belgische film, die in première ging op het Festival van Cannes 1988 en werd geregisseerd door Gérard Corbiau.

Joachim Dallayrac (José Van Dam) kondigt aan dat hij stopt met zingen en zich terugtrekt op zijn kasteel met zijn trouwe vriendin Estelle (Sylvie Fennec) en zijn jonge pupil Sophie (Anne Roussel), die hij onderwijst in de zangkunst. Op wandel op een ochtendmarkt pikt hij een natuurtalent op, de landloper Jean (Philippe Volter). Hij neemt hem mee en belooft hem te zullen onderwijzen. Geleidelijk leert Jean om te gaan met zijn eigenzinnige, aristocratische leraar en diens lieftallige studente… Muziek speelt in het scenario een niet te onderschatten rol. De film volgt een rustig tempo en gevoelens worden getemperd op het doek neergezet. Melomanen zullen in de wolken zijn bij deze film die in alle opzichten uitermate verzorgd is en van internationaal niveau. En natuurlijk is er de stem van José Van Dam. Daarnaast is er Jérôme Pruett die de rol van Jean zingt en misschien dus ook wel die van Arcas (gespeeld door Marc Schreiber) aangezien de stem quasi-identiek moest zijn (cfr. de wedstrijd). Goed voor een Academy Award voor beste buitenlandse film van 1988.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.