25 jaar geleden staken we uitzonderlijk eens even de grens over omdat de Vlaamse versie van “The Sound of Music” door de musical-afdeling van het Ballet van Vlaanderen nog eens te zien was in het Zuidlandtheater in Terneuzen. Tal van Gentenaars konden destijds niet terecht in de opera en daarom was dit een buitenkans, temeer daar de jonge Gentse zangeres An Pardon nu ook deel uitmaakte van de cast. Benieuwd hoe ze het ervan afbracht, want net als de hoofdrollen is zij een klassiek geschoolde zangeres en dan blijkt toch dat deze zich heel moeilijk lenen voor het musicalgenre. Sopraan An Lauwereins kan wel bekoren als Maria, maar de Nederlander Ernst Daniël Smid is een veel te sonore bas voor de rol van kapitein Von Trapp b.v. Ook de kinderen vormen een probleem, al is dat niet te horen op de cd omdat ze daar enkel op vocale kwaliteiten werden geselecteerd. Voor de meeste nummers deed men zelfs gewoon een beroep op leden van het jeugdkoor Cantitare uit Maaseik. Ook lof voor het orkest onder de leiding van Jan Huylebroeck. (RDS in HLN van 14/5/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.