In de Rode Pomp was er 25 jaar geleden weer eens iets nieuws te beleven. De Brusselse actrice Annette Brodkom vertelde er het verhaal van “L’enfant de la haute mer” van Jules Supervielle op muziek van Daphne D’Heur, die haar ook aan de piano begeleidde. * Misschien herinnert u zich dat aan de Rode Pomp ook een tentoonstellingszaal was verbonden, La Perseveranza, en daar was op dat moment recent werk van Chantal Capelle en Peter De Koninck te bekijken. * Over tentoonstellingen gesproken, er was nog altijd het werk van Clem Willems dat te zien was in het KIHO, maar ook een andere bekende fotograaf uit het Gentse, Garcia Murez, stelde zijn werk nog tot 20 mei tentoon en dat zowaar op twee plaatsen tegelijk: Het Salon in de Sint-Pietersnieuwstraat en La Vineria in de Ottogracht. In beide lokalen kon men het aangename aan het nuttige paren, want drank is (tegen betaling) voorhanden. * Tenslotte bracht ik ook nog eens de lopende tentoonstellingen “Porselein- en lithokaarten” in de School van Toen (Klein Raamhof 8) en “Das Schöne und der Alltag” in het Museum voor Sierkunst in herinnering. (RDS in HLN van 12/5/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.