Confrater Guido De Munter viert vandaag zijn 75ste verjaardag. Ik ken hem vooral als voorzitter van de Wase Persclub in de korte periode dat ik daar ook deel heb van uitgemaakt (zie centraal op bovenstaande foto).

Voor zover ik weet heeft hij zijn hele leven voor Het Laatste Nieuws gewerkt, maar met de Gentse editie had hij niets te maken, zodat ik met hem niet meer in contact ben gekomen, toen ik daar ook aan meewerkte. Wel heb ik hem nog niet zo lang nog teruggezien op de etentjes die Wouter Vloebergh organiseert voor de vroegere leden van de Wase Persclub. Daar stelde ik vast dat Guido zowaar gehuwd is met een meisje van de Tuinwijk uit Temse (een buurmeisje dus eigenlijk).
Op mijn blog vindt men de naam “Guido De Munter” vaak terug, maar dan vooral als… fotograaf! Nog niet zo heel lang geleden heeft Guido me immers een aantal vintage foto’s van de Ronde van Frankrijk cadeau gedaan en daar heb ik dus uiteraard gretig gebruik van gemaakt!
Maar voor de rest vind ik enkel een stukje terug van de reeds genoemde Wouter Vloebergh onder de titel “Kieskoorts bij de Wase Persclub”. Wouter heeft het hierin over de verkiezing van de Figuur van het Jaar door de Wase Persclub (het werd Temsenaar Karel Aubroeck) en eindigt dan zijn stuk als volgt:
“Nog kieskoorts bij de Wase Persclub. Het dagelijks bestuur moest voor de helft herkozen worden. Guido De Munter blijft immers als voorzitter aan tot volgend jaar, Walter Clippeleyr mag nog een jaar lang verslaggever spelen. Met dertien stemmen op dertien (een unicum in de annalen van de WPC) werd Hubert Wilssens tot secretaris-penningmeester verkozen (den Hubert heeft dus ook voor zichzelf gestemd, wat géén schande is) en Henri Codenie tot ondervoorzitter. De Munter en Wilssens (zie onderstaande foto) zijn, zoals de statuten het voorschrijven, fulltime bezig in de media, Clippeleyr en Codenie deeltijds. Het algemeen bestuur werd verruimd met nu ook de inbreng van Ronny De Schepper van De Rode Vaan (ex-Jan Segers van De Voorpost). Bij De Voorpost komt Wilfried Van de Velde als medewerker postvatten (hij is Beveraar en volgt Luc De Ryck uit Temse op, de Luc kwam op zijn beurt in de plaats van André Govaert uit Sint-Niklaas). Ondergetekende is, zo lijkt het, gedoemd om z’n hele leven lang in het bestuur van de persvereniging te zetelen. Voor de andere bestuursleden: zie bovenstaande foto.”

foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.