Mijn geboortedorp Temse staat bekend als de stripgemeente bij uitstek. Dit werd vijf jaar geleden mooi in de verf gezet door de Gazet van Antwerpen die striptekenares Sylvia Tops aan het werk zette om het gemeentebestuur en het bestuur van de culturele vereniging Spirit (verantwoordelijk voor tal van stripuitgaven) op een passende manier in beeld te brengen. (Zie onderstaande foto om te weten: wie is wie?)

Niet minder dan zes stripalbums spelen zich af in Temse. ‘Het schone avontuur van een bakkersjongen’ (het leven van priester Poppe) van Jef Nys, ‘Tazuur en Tazijn’ (zeg maar: Suske en Wiske in Temse) van Paul Geerts, ‘De waterdemon’ (De Rode Ridder) van Karel Biddeloo, ‘Het zevende zwaard’ (Jommeke) van Jef Nys, ‘Haaiman’ (Kiekeboe) van Merho en het Figaro-album ‘De vloek van Myra’ van Steve Van Bael.
Daarnaast geeft Spirit nog tal van andere luxe-stripalbums uit, heeft de gemeente een wijk met straten genoemd naar stripfiguren en vinden er tal van tentoonstellingen plaats gewijd aan één of andere striptekenaar, waarmee de gemeente dan ook een goede band heeft. En natuurlijk is er ook nog het standbeeld van Jommeke.

Ronny De Schepper

Knipsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.