21 april 1968
Van Damme reeds twee dagen afwezig. We zijn naar het park geweest met de transistorradio. Ron nodigde Annemieke (Tempels) uit om mee naar het park te gaan maar deze weigerde. Zijn dan bij Red naar onze bandopname gaan luisteren en hebben naar de Waalse Pijl gekeken, die gewonnen werd door Rik Van Looy (foto). ’s Avonds gaan wandelen zonder Steve.

Erik Westerlinck

Als Van Looy-supporter is het mij natuurlijk een doorn in het oog dat Rik geen palmares kan voorleggen dat dit van Eddy Merckx overtreft. Maar er is één ding dat Merckx nooit zal kunnen verbeteren: Rik Van Looy heeft àlle klassiekers gewonnen en Eddy niet (Parijs-Tours ontbreekt). Die laatste overwinning, de kroon op het werk als het ware, kwam er pas heel laat en – laten we eerlijk zijn – ook een beetje onverhoopt. Vandaag 55 jaar geleden won Rik Van Looy de Waalse Pijl door de Noord-Fransman José Samyn (die niet zo heel veel later zou overlijden in een koersincident) eraf te rijden in de laatste kilometers. Zou de Keizer van Herentals, die op het einde van dit jaar negentig jaar oud wordt, hier vandaag nog aan terugdenken? (RDS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.