Vandaag is het al dertig jaar geleden dat in Mexico de komiek Cantinflas is overleden.

Hij werd in 1911 geboren als Mario Moreno Reyes in Mexico City uit een arm gezin. Hij was begonnen als straatdanser tot hij in 1940 debuteerde in “Ahi està el detalle”. Het was meteen een succes. Zijn stijl deed aan Charlie Chaplin denken, die trouwens zelf over hem verklaarde dat hij de “grootste nog levende komiek” was. Hij was reeds een superster in Mexico (met een miljoeneninkomen) toen hij de rol van Passepartout vertolkte in “Around the world in eighty days”. Toch vergat hij nooit zijn afkomst en gaf dus ook veel geld uit aan benefiettoestanden. In april 1993 is hij overleden aan longkanker. Zijn invloed was zo groot dat zijn naam zelfs het ontstaan heeft gegeven aan een nieuw Spaans werkwoord: cantinflear betekent veel babbelen maar weinig zeggen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.