Vandaag is het al 35 jaar geleden dat de Russische pianist Joeri Egorov is overleden.

Hij ontvluchtte omwille van zijn homoseksuele geaardheid de Sovjet-Unie na zijn derde plaats in de Elisabethwedstrijd 1975 om eerst politiek asiel te vragen in België en zich nadien in Nederland te vestigen. Hij stierf daar aan aids. In 1989 zou hij nog te horen zijn in de film “Il maestro” van Marion Hänsel. Hij is diegene die een toccata en fuga speelt eerst op een kramiekelig orgel en daarna op een dito piano, terwijl op het scherm respectievelijk Charles Aznavour en Malcolm MacDowell doen alsof.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.