De situatie van vandaag was 25 jaar geleden precies identiek aan die van gisteren. Opnieuw is er het bekende aanbod van theaterstukken en daarbij één concert. Een lunchconcert deze keer, want het is vrijdag en de Vlaamse Opera laat (terecht) de paasvakantie aan zich voorbijgaan. Meer zelfs: het werd een leerlingenconcert. Geen vakantie dus voor tenor Bart De Kegel en sopraan Karen Lemaire, beiden studenten van één van onze beste zangeressen, Lucienne Van Deyck. Begeleid door Urbain Boodts aan de piano brachten zij duetten en liederen van Haydn, Schubert, Brahms, Wolf en Schumann. * Samen met Lucienne mocht Greta De Reyghere destijds de begrafenis van koning Boudewijn opluisteren. Van Greta was toen een nieuwe CD verschenen. Samen met Marianne Vliegen, Reginaldo Pinheiro en Stefan Geyer brengt zij, onder leiding van Patrick Peire, cantates van Telemann. * Zoals gezegd gaat ondertussen Tom van Landuyt nog altijd tekeer als Alex in “Clockwork orange” in de Minnemeers. Hij gaat zo op in zijn gevechtsscènes dat hij naar verluidt de bijnaam “Alex de Tijger” heeft gekregen! (RDS in HLN van 10/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.