Dat Bach niet meer het monopolie heeft op de passietijd, hebben we gisteren reeds bewezen met het passieverhaal van Gentenaar Norbert Rosseau. Maar ook « Die sieben letzle Worte des Erlösers am Kreuze » van Joseph Haydn beginnen een vaste plaats op het programma te krijgen. 25 jaar geleden kregen we de oratoriumversie te horen (er is ook nog een orkestversie, een strijkkwartet en een piano-reductie) door II Fondamento in de Bijloke ★ Een heel ander soort passie spreidde Chris Lomme (foto YouTube) ten toon in « Masterclass » in het NTG. Zij was de gast van Freek Neirynck in de foyer; terwijl maandagavond « Carmen » werd vertoond met Julia Migenes-Johnson in de titelrol en Placido Domingo als Don José. Dat deed mij eraan denken dat Gentenaar Herwig De Weerdt in een garage in Berchem een eigentijdse versie van dit stuk regisseerde in opdracht van het jeugdtheater Het Paleis ★ Ook die andere jonge Gentse regisseur Frank Van Laecke was op dat moment op locatie in Antwerpen bedrijvig. In Cinema Tokio regisseerde hij voor de KNS « Equus » van Peter Shaffer. (HLN, 4/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.