De voormalige operazanger Antoon Haeck viert vandaag zijn tachtigste verjaardag.

06 Antoon Haeck

Antoon Haeck studeerde in Gent en nadien in de VS (bij McDermott) en in Düsseldorf (bij Delorco). Van 1968 tot 1976 was hij vast verbonden aan de K.O.G. In de periode van de Opera voor Vlaanderen was hij o.m. een meer dan adequate Masetto in Mozarts “Don Giovanni”. Op 26/10/1991 was hij echter een rampzalige Figaro, die ongeveer de helft van de Factotum-aria inslinkte, zodat er zelfs iemand uit het publiek ging meezingen, maar hij was enige tijd later wel een sonore Alfio in de concertante versie van de “Cavalleria Rusticana” door het Symfonisch Jeugdorkest Londerzeel o.l.v. Peter Himpe in het Gentse ICC.

Ronny De Schepper

6 gedachtes over “Antoon Haeck wordt tachtig…

  1. Dat zou natuurlijk kunnen verklaren waarom de persoon die je plaats innam zo slecht uit de verf kwam, maar wat was er dan precies gebeurd? Op het laatste moment afgehaakt (sorry voor de flauwe woordspeling)?
   P.S. Mijnheer Haeck, mag ik je geboortedatum kennen a.u.b.?

   Like

  2. Beste Antoon Haeck, bij toeval aan jou gedacht … ik zat bij jou in het conservatorium in Gent, directeur was Leon Torck. Ik volgde muziekgeschiedenis, piano, notenleer (o a bij Norbert Godaert). Wij zaten regelmatig in het cafetaria in het Gentse Sint Pietersstation. Ik was op zoek naar een akkoord van een liedje (Maria Helena) en jij wist het. Ik heb er niets van gebakken i v m klassieke opleiding. Ik zat toen al in de “lichte “muziek. Daar heb ik met veel succes een fantastisch beroep van gemaakt. Ik schrijf om de fijne herinnering.
   Jan Parent. http://www.janparent.com

   Geliked door 1 persoon

 1. Er is inderdaad iets verkeerd gegaan, want ik heb een en ander nog eens nagekeken en die datum waarop u zogezegd Figaro zou hebben gezongen, is de datum van “Cavalleria Rusticana”. Hoe de vork dan precies in elkaar zit, kan ik me nu – na al die jaren – ook niet meer herinneren. Alleszins mijn excuses.

  Like

 2. Ik heb Antoon gekend als klasgenoot in de lagere school en daarna in de vakschool in de opleiding houtbewerking te Tielt, waar zijn vader trouwens praktijkleraar was. Daar ik geen opera liefhebber ben heb ik nooit meer iets gehoord van Antoon tot ik nu dit stukje las.
  Groetjes Antoon, het is lang geleden maar we zijn er toch nog.
  Patrick Braekevelt

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.