Omdat ikzelf een gloeiende hekel heb aan zogenaamde aprilgrappen, kan je ervan op aan dat hieronder geen enkele fictieve manifestatie volgt. Tenzij ik er zelf in gelopen ben natuurlijk, maar dan pleit ik onschuldig. ★ Zo trad een paar jaar geleden in Logos op 1 april ene mijnheer Winkler Prins op. Zou Godfried-Willem Raes zo’n grappenmaker zijn of was dit nu puur toeval? ★ Dat Maria Callas vanavond optreedt in het NTG, daar zal wel niemand intrappen. Maar toch is het dat wat « Masterclass » zo interessant maakt: eigenlijk willen we wel eens zo’n les van mevrouw Callas meemaken. ★ In de Rode Pomp vindt echter een echte masterclass plaats, zij het in een andere betekenis. De leraars jazz van het Gentse conservatorium tonen er immers wat ze in hun mars hebben. En met namen als Johan Vandendriessche, Marc Godfroid of Eric Vermeulen mag Gent best fier zijn op zijn jazz-onderricht! ★ En ook het stadsconcert in de Bijloke zet vanavond een « meester » op de scene. Werner Van Mechelen (foto eigen website) brengt een liedrecital met werk van Schubert, Debussy, Poulenc en Ravel. (HLN, 1/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.