Waar is de tijd? Waar is de tijd dat een “populaire” zender als de AVRO in haar televisie-schema nog plaats vrij maakte voor een quiz over klassieke muziek. Oh, dat moet al een eeuwigheid geleden zijn, denk je dan, omwille van het feit dat dit heden ten dage totaal ondenkbaar is. Maar zo lang geleden is dat allemaal nog niet.

Vandaag is het b.v. nog maar twintig jaar geleden dat Annebeth Webb, een violiste uit het Concertgebouworkest, gretig “de zweep” hanteerde in “Harde Noten”. Let wel op: “de zweep” is een muziekinstrument dat inderdaad klinkt alsof men met een zweep slaat, maar dat er helemaal niet uitzag als een “echte” zweep. Het is dus zeker niet zo dat Annebeth hiermee vast panellid Mischa Hamel aan een SM-behandeling onderwierp. Nee, de opdracht bestond erin op een stukje muziek van ondertussen wijlen Joop Stokkermans op tijd en stond de zweep te laten knallen. Meestal met hilarische toestanden tot gevolg. Want klassieke muziek moet absoluut niet saai zijn, zoals televisiemakers de dag van vandaag blijkbaar schijnen te denken.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Twintig jaar geleden: Annebeth Webb hanteert de zweep…

  1. Ik heb even tussen de tags rechts gekeken – is dit nu de eerste keer dat je over een vrouw schrijft? Ik zou zeggen: een wereld gaat voor je open!

    Like

    1. Ik wil niet beledigend zijn, maar eigenlijk zou u moeten weten dat die tags rechts door WordPress zelf worden gegenereerd op basis van het aantal keren dat een bepaalde tag voorkomt (en hoe groter de naam wordt weergegeven, hoe meer tags hij op zijn naam heeft). Maar goed, ik geef het toe, bitter weinig vrouwen halen die top vijftig (of wat is het? ik heb ze nog nooit geteld). Er is er echter wel één bij: Chris Thys, die u schromelijk over het hoofd ziet. Maar als je mijn blog wat meer zou bezoeken, zou je merken dat er héél wat vrouwen op voorkomen (klik b.v. eens op categorieën, dàn zou je nog eens verbaasd staan!). Het verwijt is dus totaal ongepast en bovendien uiterst slecht getimed (cfr. de discussie over Peter Sagan). De vrouwenbeweging lijkt wel terug naar de jaren zeventig te gaan!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.