Nils Eekhoff (23 januari 1998) is een Nederlands wielrenner die anno 2023 rijdt voor Team DSM. Hier groet hij op het podium van de E3-Prijs de menigte (foto Jean-Pierre Verstraete).

Als eerstejaars junior werd Eekhoff zesde in de Tour du Pays de Vaud, wat hem de tweede plaats in het jongerenklassement opleverde. Later dat jaar won hij, met een voorsprong van zes punten op Ide Schelling, het bergklassement van de Ronde des Vallées, werd hij negende in het eindklassement van de GP Rüebliland en eindigde hij op plek 24 in de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap.

In april 2016 werd Eekhoff, achter Jarno Mobach, tweede in de juniorenversie van Parijs-Roubaix. Een maand later won hij de laatste etappe van de Vredeskoers voor junioren en eindigde hij bovenaan het puntenklassement. In de Ronde des Vallées won hij de individuele tijdrit, wat hem de tweede plaats in het eindklassement opleverde. Op het Europese kampioenschap zette Eekhoff de negentiende tijd neer in de tijdrit, waar winnaar Alexys Brunel bijna twee minuten sneller was. Drie dagen later eindigde hij net buiten het podium: in dezelfde tijd als winnaar Nicolas Malle kwam Eekhoff als vierde over de streep. Twee maanden later werd hij zestiende op het wereldkampioenschap tijdrijden. Later die maand werd bekend dat hij in het seizoen 2017 uit zou komen voor Development Team Sunweb.

Eekhoff begon 2017 met een negentiende en een achtste plaats in respectievelijk de Trofej Umag en de Trofej Poreč, twee Kroatische eendagswedstrijden. In april werd hij, met een achterstand van elf punten op Marc Hirschi, tweede in het bergklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Bijna twee maanden later was hij de beste in de beloftenversie van Parijs-Roubaix. In de door Luka Mezgec gewonnen Veenendaal-Veenendaal Classic werd Eekhoff elfde. Begin maart 2018 werd hij veertiende in de door Emīls Liepiņš gewonnen Trofej Poreč. Vijf dagen later won hij de proloog van de Istrian Spring Trophy, voor Robert-Jon McCarthy en Alexander Kamp.

Op het WK voor beloften 2019 leek hij de wedstrijd te hebben gewonnen, maar werd hij na afloop door de jury gediskwalificeerd wegens stayeren achter een volgwagen na een valpartij vroeg in de koers. Op het NK 2020 werd Eekhoff tweede achter Mathieu van der Poel in de wegwedstrijd op een parcours dat op en rond de VAM-berg in Drenthe werd gehouden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.