Florian Vermeersch (Gent12 maart 1999) is een Belgisch wielrenner die anno 2023 rijdt voor Lotto-Destny. Hij is ook gemeenteraadslid in Lochristi voor de partij Open VLD (op bovenstaande foto van Jean-Pierre Verstraete wordt hij geïnterviewd door Ine Beyens bij de start van de E3-Prijs 2023).

Bij de nieuwelingen en junioren was Vermeersch vooral actief als veldrijder. In 2015 werd hij Belgisch kampioen bij de tweede jaars nieuwelingen. Bij de junioren won hij onder andere de FlandriencrossZilvermeercross en de Krawatencross. Tot april 2017 kwam hij uit voor de Belgische wielerploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

In 2018 maakt Vermeersch de overstap naar de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Dat jaar won hij de kermiskoers Puivelde Koerse. Een jaar later won hij het Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften. In juni 2020 werd hij prof bij Lotto Soudal.

Vermeersch werd in 2021 knap tweede bij zijn eerste deelname aan Paris-Roubaix. Op 22 mei 2022 haalde hij met winst in the Antwerp Port Epic de eerste overwinning in zijn professionele carrière. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.