Ryan Gibbons groet ’s morgens de dingen (bij de start van de E3-prijs 2023, foto Jean-Pierre Verstraete).

Ryan Gibbons (Johannesburg13 augustus 1994) is een Zuid-Afrikaans wielrenner die sinds 2021 rijdt voor UAE Team Emirates.

In 2013 werd Gibbons derde in de ploegentijdrit op de Afrikaanse wegkampioenschappen. In 2015 werd Gibbons onder meer vijfde op het nationale beloftenkampioenschap tijdrijden en vierde in zowel de Mayday Classic als de Hibiscus Cycle Classic. Mede hierdoor kreeg hij voor het seizoen 2016 een plek in het nieuw opgerichte Dimension Data for Qhubeka, de opleidingsploeg van Team Dimension Data.

Gibbons begon het seizoen 2016 met een vierde plek op het nationale kampioenschap tijdrijden. Hiermee was hij op ploeggenoot Stefan de Bod na de beste belofte. In september van dat jaar werd hij als stagiair bij Team Dimension Data zevende in de Coppa Bernocchi en twaalfde in de Ronde van het Münsterland. Als beloning voor zijn prestaties werd hij door de Zuid-Afrikaanse wielerbond geselecteerd voor de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap, die hij echter niet uitreed.

In 2017 werd hij prof bij Team Dimension Data. In februari werd hij, na een dag eerder tweede te zijn geworden, derde in de tweede etappe van de Ronde van Langkawi. Dankzij bonificatieseconden nam hij de leiderstrui over van Scott Sunderland. In de overige zes etappes verdedigde hij de leiding in het klassement met succes en won hij eenmaal. In de Ronde van Italië finishte hij zesmaal bij de beste acht renners, alvorens in de zestiende etappe niet meer van start te gaan. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.