Enkele weken eerder hadden we het reeds voorspeld: na « Faust 1 » deed ook « Faust 2 » 25 jaar geleden Kunstencentrum Vooruit aan. De regie was opnieuw in handen van Guy Cassiers (foto Eric Schrijver via Wikipedia), maar in plaats van het Zuidelijk Toneel kregen we nu een ander Nederlands gezelschap te zien, ’t Barre Land. Een jong gezelschap dat pas sedert 1991 bestaat en toen toch al aan zijn derde Goethe-productie toe was. « Torquato Tasso » mocht in 1997 zelfs deelnemen aan het Theaterfestival. « Faust 2 » is veel minder populair dan het gegeven van de oer-Faust, dat we bijvoorbeeld uit tal van opera- en filmbewerkingen kennen. Toch tracht Guy Cassiers dit vooral filosofische stuk een beetje op te vrolijken door een carnavalscène, die de toeschouwers eventjes in het Swingpaleis laat verwijlen. Opmerkelijk is ook dat de rol van Faust door een meisje wordt vertolkt (Margijn Bosch) en het is bovendien geen travestierol ★ Wie ideeën als deze in dit stuk ook eens wilde gevisualiseerd zien in plastische kunst, kan bij Alex Windey terecht, wiens werk nog tot 30 april te zien was in het Guislain-museum. (HLN 24/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.