Alberto Cupido is een tenor die bij het begin van het nieuwe millenium de voorpagina’s haalde omdat hij op staande voet Gegam Grigorian verving als Radames in “Aida” tijdens een voorstelling in Parma. Cupido zat gewoon als toeschouwer in de zaal toen Grigorian zich na twee aria’s niet meer in staat achtte door te gaan als zoveelste slachtoffer van de griepepidemie. “Is er een tenor in de zaal?” vroeg een vertwijfelde directeur. Jawel dus, maar Cupido had nog nooit Radames gezongen en had dus geen zin daarmee die avond een aanvang te nemen. Aangemoedigd door het publiek deed hij het toch, met de partituur in de hand uiteraard. Na enige tijd vroeg hij om ermee te mogen ophouden, maar opnieuw werd hij door het publiek aangemoedigd om ermee door te gaan. Wat hij, na een glas water, ook deed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.