Ik heb een gulden regel: kijk nooit naar romcoms! Maar ik geef het toe, af en toe glipt er één door de mazen van het net. Maar mijn tweede stelregel is veel strenger: kijk nooit, never, jamais naar een film over baseball. Ik snap geen bal van het spelletje en begrijp dan ook niet de discussies die daaruit volgen op het witte doek. Maar waarom heb ik dan gisteren toch gekeken naar “How do you know”? Omwille van de regisseur James L.Brooks, die toch een goede reputatie heeft? Nee, want ik had er niet op gelet, dat hij de regisseur was, weet ik nu pas. Omwille van de aanwezigheid van Jack Nicholson? Nee, want zijn rolletje is too small to mention. Zeker niet omwille van hoofdacteur Paul Rudd, die geen greintje charisma heeft en zo wordt weggespeeld door zijn concurrent Owen Wilson (foto). Maar ja, deze baseballspeler poept in het rond, zodat hij al zeker “het meisje” niet zal krijgen. ’t Zal dan wel omwille van dat “meisje” geweest zijn, zeker? Reese Witherspoon die er met haar light version van een RvhG-kin best aardig uitziet…

In “How do you know” (zonder vraagteken) speelt ze een softballspeelster (*), die omwille van haar leeftijd (31!) uit de nationale ploeg vliegt en het daar begrijpelijk moeilijk mee heeft. Een troostende schouder vindt ze bij een mannelijke collega, maar die is zo vol van zichzelf dat dit een verhouding in de weg staat. En dan is er die Paul Rudd, die veel zwaarder in de nesten zit dan zijzelf, maar die zichzelf toch kan wegcijferen om een luisterend oor te bieden. Ja, how do you know eigenlijk wie de ware is en wie niet, nietwaar?

Laura Jeanne Reese Witherspoon werd geboren New Orleans (Louisiana) op 22 maart 1976, maar bracht het grootste deel van haar jeugd door in Goodlettsville, een voorstad van Nashville (Tennessee). Haar vader is chirurg en haar moeder verpleegkundige en professor. Nadat ze geslaagd was voor haar middelbare school, ging ze studeren aan de Stanford-universiteit. Ze stopte haar studie voortijdig.

Witherspoon wordt geroemd om haar veelzijdige stijl van acteren. Ze is zowel in staat om komische als dramatische rollen in films te spelen. In 2006 ontving Witherspoon de Screen Actors Guild Award voor beste actrice. Ze werd onderscheiden voor haar rol als June Carter Cash in Walk the Line (2005) over het leven van Johnny Cash. Voor diezelfde vertolking kreeg de actrice op 5 maart 2006 een Oscar. Daarnaast is ze vooral bekend uit “Legally Blonde”, “The Importance of Being Earnest”, “Vanity Fair”, “Water for elephants” en “Mud”.

Witherspoon trouwde op 5 juni 1999 met acteur Ryan Phillippe, met wie ze sinds 22 maart 1997 (haar 21e verjaardag) een relatie had. Samen kregen ze een dochter en een zoon. In oktober 2006 werd bekendgemaakt dat het stel ging scheiden. Ze had hierna nog enkele jaren een relatie met acteur Jake Gyllenhaal, haar medespeler uit Rendition (2007). Op 26 maart 2011 trouwde ze met Jim Toth. Anderhalf jaar later kregen zij een zoon. (Wikipedia)

(*) The part of Lisa was written specifically for Reese Witherspoon. To convincingly play a professional softball athlete (de vrouwelijke versie van baseball), Reese Witherspoon practiced the sport for two to three hours every day for months. Ultimately, however, there’s only about 20 seconds of her playing onscreen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.