Zestig jaar geleden verzorgden The Beatles het voorprogramma van de Amerikaanse zangers Chris Montez (links vooraan) en Tommy Roe (rechts vooraan), die op dat moment grote hits hadden met respectievelijk “Let’s dance” en “Sheila”. Toen de tour begon hadden The Beatles enkel een kleine hit gehad met “Love me do”, maar ondertussen was “Please please me” uitgekomen en Beatlemania begon een aanvang te nemen, zodat na amper één dag al de volgorde van optredens werd gewijzigd en The Beatles als laatsten aan bod kwamen. Maar belangrijker nog is dat John Lennon gedurende drie concerten te ziek was om op te treden, zodat The Beatles uitzonderlijk een trio vormden!

John’s absence required a few of the group’s songs to be rearranged and for George to handle more vocal duty. John miste dus het concert in Bedford, vandaag precies zestig jaar geleden, maar ook dat in York (een dag eerder) en dat in Wolverhampton (de dag daarna), althans volgens het Beatle-Net. Het merkwaardige was dat hij de dag van het optreden in York (“gisteren” dus) overdag nog in de Abbey Road Studios in London was geweest so that he could overdub the harmonica on the B-side of the Beatles next single (“From me to you”), “Thank You Girl”, which had been recorded the week before, aldus The Beatles’ Diary.

Ronny De Schepper

(met dank aan Raymond Thielens)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.