Tot de curiosa van de Academie van Temse behoort het Striptekenatelier, één van de weinige in ons land. Leraar Anton Van Steelandt pakt maandag 13 maart 2023 uit met een buitengewoon initiatief: drie gereputeerde Chinese striptekenaars zullen workshops komen geven aan de leerlingen van de Striptekenklas, de Medialab-klas en de klas Grafische Vormgeving en Illustratie. Voor de Striptekenklas vormt dit een waar hoogtepunt in de korte geschiedenis van het atelier, een referentie en adelbrief
voor de Academie.

Deze maand vindt in Gent de vierde editie van het Made in China-festival plaats. In het kader daarvan wordt op de campus Sint-Lucas de tentoonstelling Chinese Comics & Graphic Art georganiseerd. Tegelijk wordt de graphic novel K1ND gelanceerd, een opmerkelijke strip van vier gevierde Chinese striptekenaars. De auteurs verblijven tot 22 maart in ons land en geven, in samenwerking met “De Hofleveranciers”, de uitgever van K1ND, masterclasses en lezingen aan verschillende academies en
scholen.
K1ND is een ontroerende bundeling van verhalen over ouders die het onverwachte verlies van hun enig kind moeten verwerken in een samenleving die een éénkindpolitiek hanteert.
Drie van de 4 Chinese striptekenaars, Ni Shaoru, Lu Ming (bovenstaande foto) en Ning Wang, zijn maandagavond 13 maart, tussen 19u00 en 22u00, te gast in de academie van Temse.
Dankzij de samenwerking tussen de Culturele Vereniging Spirit en het Gemeentebestuur heeft Temse de jongste decennia faam verworven als stripgemeente. Alle (groot)meesters van de Vlaamse strip zijn er gevierd, wat in de regel gepaard ging met een waaier aan activiteiten, voor groot en klein. Talrijke neveninitiatieven zijn uit het succes voortgevloeid. Eén daarvan is de oprichting in 2018 van het Striptekenatelier in de Academie.

Ning Wang

Meer info:
Anton Van Steelandt, leraar Striptekenatelier
Tel: 0477 78 56 07
Mail: anton.van.steelandt@gmail.com

Ni Shaoru

Referenties
Voor toelichting bij het werk van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.