Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat Hank Ballard is gestorven.

Wie is in godsnaam Hank Ballard? zullen de meesten onder jullie zeggen en dat is precies de reden waarom de verjaardag van zijn dood het vermelden waard is. Hank Ballard is namelijk wellicht dé persoon bij uitstek in de rockmuziek die eeuwige roem is ontlopen door een stomme samenloop van omstandigheden. Door sommigen wordt hij met zijn “Work with me Annie” bijvoorbeeld reeds als de oervader van de rock’n’roll beschouwd, al kan hierover gediscussieerd worden. Maar alleszins is hij de vader van de twist, dat kan niet worden ontkend. Zijn opname “The Twist” dateerde immers reeds van 1958 en het was met een cover van dit nummer dat Chubby Checker populair werd in de Verenigde Staten (bij ons was dit pas een jaar later met de opvolger “Let’s twist again”, de titel zegt het zelf).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.