Johnny Cash was op dat moment 36 en June Carter 38. Cash was van 1954 tot 1966 al getrouwd geweest met Vivian Liberto, maar vanaf 1968 zou hij tot aan haar dood bij June Carter blijven.

June was een telg van één van de beroemdste country-families (The Carter Family). Junes eerste echtgenoot was de zanger Carl Smith. Hun huwelijk werd gesloten in 1952, maar ze scheidden in 1957. Hun dochter Rebecca Carlene Smith (bekend als Carlene Carter) werd geboren in 1955 en is eveneens een country-zangeres. In 1957 trouwde June met Edwin Nix, een politieagent, van wie ze in 1966 scheidde. Uit dit huwelijk werd, in 1958, ook een dochter geboren: Rozanna Lea (Rosie). Rozanna kwam in 2003 om door een koolmonoxidevergiftiging. Op 3 maart 1970 kreeg het nieuwe echtpaar een zoon, John Carter Cash. June overleed op 15 mei 2003 als gevolg van complicaties door een hartoperatie, twee jaar nadat er bij haar een pacemaker was geplaatst. Johnny Cash stierf een paar maanden later, op 12 september van datzelfde jaar, aan de gevolgen van suikerziekte.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “55 jaar geleden: huwelijk van Johnny Cash met June Carter

  1. Schone schijn in een wereld van glitter en bedrog.
    Toen June 5 maanden zwanger was van hem, circuleerde binnen intimi het gerucht dat John een buitenechtelijke relatie had. Maar wat het explosiever maakte was dat die vrouw de zus was van June, Anita.
    Jaren later kwam Jimmy Tittle, een muzikant die getrouwd was met Cash’ dochter Kathy een liedje tegen met als titel “Forbidden Fruit” en toen hij John erover aansprak, kreeg hij te horen dat het over Anita ging.
    De enige publieke verwijzing naar de relatie tussen John en Anita zou jaren later opduiken in de National Enquirer (nov 2003) na de dood van alle 3 betrokkenen toen een ingewijde gelekt had dat Anita op haar sterfbed in 1999 om vergeving gevraagd had aan June voor haar relatie met John.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.