Op 27 februari 1778 bracht Wolfgang Amadeus Mozart een bezoek aan de beroemde tenor Anton Raaff, die hij een concertaria aanbood (men kan slechts gissen welke) met het verzoek die naar believen te wijzigen. Uiteindelijk nam de “eccellentissimo cantore” (aldus Metastasio) genoegen met een ingekorte versie. Raaff sang the title role in the premiere of Mozart’s 1781 opera Idomeneo; this was his last stage role. He spent his remaining years teaching and died in Munich in 1797.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.