« Surplas » in het cultuurleven. Buiten de improvisatorische voorstelling « Surplas » in de Tinnen Pot viel er immers niets te signaleren in de krokusvakantie van 25 jaar geleden. Daarom besteedden we even aandacht aan de dertiende aflevering van de Mededelingen van het Cyriel Buysse Genootschap (foto Wikipedia).

Hiermee wordt bewezen dat dertien niet altijd een ongeluksgetal hoeft te zijn. Het is immers een extra dik nummer geworden met niet minder dan driehonderd pagina’s. Dat is dan voornamelijk te danken aan twee uitvoerige bijdragen van Joris van Parys, auteur van de met de Gouden Uil bekroonde biografie van Frans Masereel, een vriend van Buysse. Yvan de Maesschalck heeft het over « ’t Bolleken », Romain John van de Maele over « Uleken » en Sylvie Engels buigt zich over « Sophie » van tante Virginie Loveling, wier briefwisseling ook verder wordt uitgespit. Het boek is te koop voor 450 frank, maar eigenlijk is het aangeraden gewoon lid te worden van het Genootschap, want het lidgeld bedraagt slechts 300 frank en dan krijg je er dit mooie boek zo maar gratis bij! Meer inlichtingen: 09/264.40.67. (HLN, 25/2/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.