Er wordt wel eens beweerd dat, mocht Shakespeare nu geleefd hebben, hij nooit de kans zou hebben gehad om door te breken. Zijn eersteling « Titus Andronicus » is immers zo’n draak van een stuk dat hij door de kritiek zo erg in stukken zou zijn gehakt (zoals hijzelf met ongeveer al zijn personages doet) dat hij in drank of drugs zou zijn gevlucht en we nooit een « King Lear » of een « Hamlet » zou hebben geschreven. Maar hij zou natuuiiijk ook een cultauteur als Quentin Tarantino kunnen geworden zijn ! En dat heeft het toneelgezelschap Dood Paard juist gezien. Vanavond in Vooruit brengen zij dan ook « Titus Andronicus » overgoten met een Tarantino-sausje. ★ Een toneelbewerking van « Soap » van de Vlaamse cultauteur Paul Mennes (foto Schrijversgewijs) is vanavond te zien in de Tinnen Pot. ★ Over in stukken hakken en dode paarden gesproken, ook in “Genoveva… zoo kuisch, zoo pure” van Theater Taptoe wordt er een aardig stukje gevochten. Maar ook hier gebeurt het allemaal « à la bonne humeur » om het in de taal van de gastheer te zeggen. Vanavond in de opera de laatste premièrevoorstelling. (HLN, 24/2/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.