In de winter van 1992-93 werkte ik ’s zondags op de sportredactie van De Morgen. Aangezien De Morgen eigenlijk niet geïnteresseerd is in sport, bestond mijn taak erin om teksten die aangeleverd werden door Het Laatste Nieuws (op dat moment was er nog geen formele band tussen beide kranten, maar blijkbaar hing dus toen al in de lucht dat ze samen tot dezelfde persgroep zouden gaan behoren) in te korten. Ik was van plan al deze artikels in te scannen, maar uiteindelijk vind ik dat toch maar verloren moeite. Daarom beperk ik me voor mijn tweede werkdag (op 22 februari) gewoon tot een opsomming van de titels. Met op kop natuurlijk de bijdrage over wielrennen “Fransen domineren druk wielerweekend” met overwinningen van (v.l.n.r.) Laurent Jalabert, Thierry Claveyrolat en Laurent Fignon.

Daarnaast ging een groot stuk over de wereldkampioenschappen Noordse ski in het Zweedse Falun: “Noren nog steeds baas – uitbundig Noors volksfeest op WK Noordse ski”.
En verder: “Christophe Impens wint 1.500 meter” en drie voetbalwedstrijden: Club Luik-A.A.Gent 3-1; Cercle Brugge-R.C.Genk 2-2 en K.V.Mechelen-S.K.Lierse 0-1.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.