Mark Lambrecht is een germanist uit de lichting 1984, die nadien evenwel zijn weg zocht als cellist in de oude muziek.

Als leerling van Hidemi Suzuki en Anner Bijlsma stichtte hij zijn eigen ensemble The Great Charm, verder nog bestaande uit twee blokfluiten en clavecinist Frank Agsteribbe. Op 27 november 1999 bracht hij op de bijeenkomst van de Bond der Gentse Germanisten enkele fragmenten uit de cellosuites van Bach. Barokspecialisten als Paul Dombrecht, Florian Heyerick en Erik Van Nevel doen geregeld op hem een beroep. Mark Lambrecht heeft een bijzondere voorliefde voor de relatie tekst-muziek, waardoor hij zich vooral als continuospeler profileerde.
Maar ook de uitvoering van hedendaagse muziek geniet zijn speciale aandacht. Zo verleende hij enkel jaren geleden zijn medewerking aan de creatie met CD-opname van “Dix poèmes pour deux violoncelles” van Johan Van Weerst (productie Limelight, Kortrijk), en van het ballet “d’Amour piqué d’une mouche à miel” van Frank Agsteribbe (productie Vooruit, Gent).
Het romantische en moderne repertorium vertolkt hij op een Engelse cello van ca.1830. Barok en klassiek worden op een basse-de-violon van Gaspar Borbon (Brussel, ca.1680) uitgevoerd.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.