Op 9 februari 2018 overleed de “beau garçon”, acteur John Gavin.

Hij is vooral bekend om zijn rollen in Spartacus (1960) en Psycho (1960). Hij werd ook gecast om de rol van James Bond op te nemen voor de film Diamonds Are Forever, vooraleer Sean Connery besloot om de rol opnieuw te vervullen. Hij was van 1971 tot 1973 voorzitter van de Screen Actors Guild.
John Gavin, die oorspronkelijk dezelfde voor- en achternaam had als zijn vader, was de zoon van de Chileen Juan Vincent Apablasa en de Mexicaanse Delia Diana Pablos. Ongeveer twee jaar na zijn geboorte scheidden zijn ouders. Zijn moeder hertrouwde met Heral Ray Golenor, van Ierse afkomst, die het kind adopteerde en de naam John Anthony Golenor gaf.
Acteren was niet zijn ambitie. Hij volgde een militaire opleiding en studeerde aan de Stanford-universiteit met als specialisatie Latijns-Amerikaanse economie. Hij was ook politiek geëngageerd. Van 1961 tot 1965 was hij cultureel adviseur van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Van 1981 tot 1986 was hij onder president Ronald Reagan ambassadeur voor de Verenigde Staten in Mexico. Hij stond bekend om zijn uitgesproken meningen en zou in die periode een handgemeen met de cameraman van een lokale tv-ploeg hebben gehad. In 1991 vroegen vooraanstaande Republikeinse politici in Californië hem zich kandidaat te stellen voor de Senaat, maar Gavin, die zijn kandidatuur in 1986 ook al had overwogen, zag er ook deze keer van af.

Raymond Thielens (met dank aan Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.