In de tv-film ‘De wereld van Ludovic’ kruipt Mathias Coppens in de rol van Ludovic. Een kind dat thuis geen warmte vindt en die gaat zoeken bij zijn vriendinnetje Sophie (de Nederlandse Bella van Meel) en haar familie. Daarnaast spelen ook nog Hilde Van Mieghem, Annick Christiaens en Didier Bezace mee.

In the film, the two fell in love, but also in real life Mathias had butterflies in his stomach. “On first day I knew that I was in love. I’ve never been in love so much in my life as I was with Bella, but I’ve never dared to say that to her”, Mathias says on the IMDb. Mathias remembers the filming like it was yesterday. “I did not go to school for two months and I fell in love.” But there was also a nude scene in the film and that was not always easy for the 13-year old boy. ‘I was so frightened to play that scene, because Bella had to undress me and then we had to lie naked next to each other’, he continues.

Wanneer ook daar de werkelijkheid minder rooskleurig lijkt, glijdt Ludovic weg en belandt hij in de psychiatrie.

“De wereld van Ludovic” was het Belgische luik in een reeks van zes Europese TV-producties waarin het kind centraal staat. Het was een film van Jean-Pierre De Decker die in oktober 1991 de eerste Plateauprijs had gekregen voor een televisiefilm, met name “Dierbaar” (met Els Dottermans en Hans Dagelet).

Ik vraag me af of ook “Sarah? Sarah!” in deze reeks past. Hierin speelt Sandrien Luytens de twaalfjarige Sarah die door een buurman wordt aangerand, wanneer ze bij hem aan huis komt om met z’n hond te spelen. Ze zal merkwaardig genoeg wraak nemen op de hond. Het scenario van Helena De Vetter werd met de SABAM-prijs bekroond, Jan Keymeulen voert de regie.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.