Het is vandaag precies 55 jaar geleden dat Bobby Goldsboro zijn grootste hit opnam: “Honey”. Alhoewel het een smartlap van het zuiverste water is, heb ik er toch een soft spot voor omdat het nummer voor mij onlosmakelijk verbonden is aan mijn eerste liefje. En, alhoewel ze nu al enkele jaren overleden is, ben ik er toch nog niet aan toe om het hoe en het waarom te vertellen, maar misschien komt dat ooit nog wel…

“Honey”, also known as “Honey (I Miss You)”, is a song written by Bobby Russell. He first produced it with former Kingston Trio member Bob Shane. Then he gave it to American singer Bobby Goldsboro, who recorded it for his 1968 album of the same name, originally titled Pledge of Love. Veel bobbies dus…
Alhoewel Bobby Goldsboro zelf een singer/songwriter was, is zijn grootste hit dus geschreven door iemand anders. Dat kan songwriters soms zuur opbreken (denk in ons eigen landje aan Jan De Wilde die zijn grootste successen te danken heeft aan Lieven Tavernier).
This single about the loss of a loved one hit No.1 the week after Martin Luther King was assassinated in Memphis and stayed there for five weeks. Further, the Hot 100 top 10 run of “Honey” began the week of the King assassination and ended the week of the assassination of Robert Kennedy. No other Hot 100 entry had a top 10 run that spanned that same time interval. Buitenlandse versies waren er van Bobby Solo (in ’t Italiaans), Nana Mouskouri (in ’t Frans) en in ’t Zweeds door niemand minder dan Björn Ulvaeus (later van Abba)!
The Cincinnati Enquirer reported that the song frequently appears on “worst songs of all-time” lists and in April 2006, Todd Leopold of CNN named it the “Worst Song of All Time.”
On the other hand, in the 1970s when radio DJ Tony Blackburn was going through his divorce with his wife Tessa Wyatt, he regularly played “Honey” and would comment live on air about how much he missed his wife. “Honey” had reached No.2 on the UK Singles Chart in 1968 and thanks to Tony a re-release of the single in 1975 reached No.2 again. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.