Een tweet van NOS met deze leuke titel trok vijf jaar geleden mijn aandacht. Ik herneem het bericht hier even, omdat ik er zelf ook een bedenking bij heb.

“Haar pijnkreet deed het ergste vermoeden, maar Pauline Ferrand-Prévot heeft geen serieuze verwondingen overgehouden aan haar valpartij zondag in de wereldbekerveldrit van Hoogerheide. De Française doet zaterdag gewoon mee aan het WK in Valkenburg, waar ze tot de favorieten behoort.”
“Ik ben een taaie tante. Niks gebroken, alleen veel pijn in mijn ribben. Ik doe sowieso mee aan het WK”, liet de wereldkampioene van 2014 op Twitter weten.
De 25-jarige Ferrand-Prévot, nationaal kampioene van Frankrijk, schatte gisteren een helling verkeerd in, nam de Zwitserse Jolanda Neff mee in haar val en moest met een brancard worden afgevoerd.
“Ze heeft een bloeduitstorting bij de ribben die binnen twee dagen zal oplossen. Het podium op het WK is nog steeds haalbaar”, zegt haar coach Gérard Brocks in de Franse sportkrant L’Équipe.
Voor Neff liep de botsing minder goed af. Ze brak haar sleutelbeen en elleboog en zal op het WK niet in actie kunnen komen. “Het ergste is echter mijn gebroken hart”, schrijft Neff op Instagram. “Ik vind het vreselijk dat ik er niet bij ben komend weekend. Gelukkig raakte Pauline niet gewond. Mezelf verwonden is één ding, maar ik zou het mezelf niet vergeven als ik iemand anders had geblesseerd.” En daarmee doet Jolanda Neff zichzelf toch wel onrecht aan, want het was – zoals ook de NOS al aangeeft – wel degelijk Ferrand-Prévot die het eerst aan het slippen ging en daardoor Jolanda Neff meesleurde in haar val. Het is dus niet nodig dat Jolanda de dingen op hun kop zet…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.