De Braziliaan Henrique Oswald (1852-1931) leerden we destijds kennen via Katrijn Friant, die diens werken ook live uitvoert samen met violist Paul Klinck. Op de cd die deze laatste eraan wijdde, wordt hij echter bijgestaan door een echte Braziliaan, José Eduardo Martins. Dat moet dan enigszins tot de Zuid-Amerikaanse sfeer bijdragen, maar tegelijk ook laten vermoeden waarom Arthur Rubinstein Oswald (foto YouTube) de Braziliaanse Fauré noemde. Fauré zat overigens in de jury die in 1902 een prijs toekende aan Oswald. In het kader van het Latijns-Amerikaans Festival in de Rode Pomp wordt vanavond werk van hem uitgevoerd door de Guatemalteekse violist Cecil Vidal en de Mexicaanse pianiste Jill Lawson. Ook Albeniz en Villa Lobos staan weer op het programma, maar tevens Saint-Saëns en onze eigen Frederic Devreese elk met hun « Habanera » * Het lunchconcert in de opera daarentegen staat uiteraard in het teken van Richard Strauss, aangezien zijn opera « Daphne » dinsdag in première zal gaan * En in Vooruit tenslotte dansen Gary Hill en Meg Stuart « Splayed mind out ». (HLN, 30/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.