De New Yorkse beeldende kunstenaar Basquiat is in 1997 nog het onderwerp geweest van een opmerkelijke speelfilm, maar 25 jaar geleden konden we in de Minard zowaar een gedanste hulde aan zijn werk gaan bekijken door de Cie. Karin Vyncke * Een heel ander soort dans wordt door het Instituut voor Historische Danspraktijk gebracht in de balzaal van Vooruit. Het wordt een “romantisch bal”, we nemen dus aan dat slepende baljurken en tuxedo’s op het menu zullen staan * Godfried-Willem Raes (foto YouTube) pleegt wel eens uit te varen tegen de huidige rage van Russische muziek zoals die bijvoorbeeld vaak in de Gele Zaal aan bod komt. En inderdaad, vanavond brengen cellist Alexander Ivashkin en percussionist Wim Konink daar weer werk van Kancheli, Schnittke, Raskatov, Vasks enz. Toch is het twijfelachtig of Godfried-Willem daar deze keer zal tegen tekeergaan. In zijn eigen Logos Tetraëder treden immers cellist Paul De Jong en pianist Reinier van Houdt op met composities van… Silvestrov en Oestvolskaja ! Zo zie je maar weer: ’t is nog altijd goed in eigen hart te kijken… (HLN, 29/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.