Sinds ik op K-TV de Gentse Ellen Braet (foto Twitter) eens heb horen tekeer gaan op een didgeridoo, is dit bijna prehistorische blaasinstrument uit Australië me steeds blijven fascineren. Wie eveneens overtuigd is van de « meditatieve en bewustzijnsverruimende waarde » kon 25 jaar geleden in het Polariteitscentrum (Verkortingstraat, Sint-Amandsberg) eens een kijkje gaan nemen of het aangewezen zou zijn om zich hierin te bekwamen. Je moet het echter wel met een didgeridoo in pvc doen, dat is al heel wat anders dan de prehistorie !

Ook « Tongues » van het Muziek Lod in Vooruit, gaat over « bezwering » maar dan via stemmen. Het is een resultaat van de samenwerking tussen auteur Sam Shepard en acteur-gelegenheidsdrummer Joe Chaikin, net als het tweede deel « Savage Love », waarin ze de liefde in kaart willen brengen. Lod verruimde het muzikale spectrum met twee saxofonisten (Luk Mishalle en Véronique Delmelle), terwijl Michael Weilacher en Adrienne Altenhaus de plaats innemen van de oorspronkelijke protagonisten * In Arca is er vanavond weer een voorstelling van « Rijksdag ». (HLN, 27/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.