Tachtig jaar geleden mocht het orkest van Duke Ellington als eerste grote jazzorkest optreden in de prestigieuze Carnegie Hall in New York.

In 1977 kwam hiervan een vierdelig live-album uit, dat later op twee CD’s werd uitgebracht. Hier vind je de tracklist en de samenstelling van het orkest. De opvallendste compositie daarbij was de creatie van “Black, Brown, and Beige”, een omvangrijk werk dedicated to telling the story of African-Americans, and the place of slavery and the church in their history. In this, he was helped by Billy Strayhorn, who had enjoyed a more thorough training in the forms associated with classical music than Ellington. While some jazz musicians had played at Carnegie Hall before, few had performed anything as elaborate as Ellington’s work. Unfortunately, starting a regular pattern, Ellington’s longer works were generally not well received.

carnegie-hall-concerts-19431947-8-cd-box-set

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.