Het is al negentig jaar geleden dat Petrus Jaak De Schepper (een jongere broer van mijn vader) werd geboren. Hij stierf nog dezelfde dag en hij werd niet gedoopt. Ik ken niet veel van religieuze geplogenheden (en al helemaal niet van die uit die lang vervlogen tijden), maar zou dit een aanduiding kunnen zijn dat hij dood geboren is?

Feit is dat ik deze “nonkel” nooit heb gekend en dan bedoel ik uiteraard niet in levende lijve, want dat zou totaal onmogelijk zijn geweest, maar ik bedoel dat ik nooit van zijn bestaan heb afgeweten. Ik ben hem voor het eerst tegengekomen in het trouwboekje van mijn grootouders, dat deel uitmaakte van de nalatenschap van mijn vader toen die is gestorven. Er was overigens ook nog een oudere broer die zelfs een aantal maanden heeft geleefd en ook over hem is nooit met een woord gerept. Merkwaardige (gesloten) tijden waren dat toch! Als foto kan ik dan ook enkel een foto van zijn ouders plaatsen (mijn grootouders). De baby die mijn grootmoeder in haar armen heeft ben ikzelf.

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Petrus Jaak De Schepper (1933-1933)

  1. Is typerend voor die periode, maar volgens mij ook een karaktertrekje van de ‘De Scheppers’? Onder de pet houden van zaken die niet perse moeten geweten zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.